Spelbranchupdate

Jag har inte postat nåt på länge *kollar igenom mina många utkast…*

“JA!” Utbrister han
“Det här kan jag posta”, tänker han och lyfter ett finger för att poängtera sin briljanta idé.

da2Jag hade sparat undan en intressant artikel, en artikel om fria val i spel, specifikt i Dragon Age 2. Tydligen irriterar dessa fria val vissa, vissa som tror de har mandat att prata för andra, prata för mig. Nu behöver jag själv inte bli irriterad på denna tjomme för David Gaider från BioWare svarade helt fantastiskt å mina vägnar. (Ok, spelet var katastrofalt dåligt, men det finns ändå ideér imon företaget som jag blir glad av, mer sånt tack!)

Ja, det har florerat mycket tankar kring sexism och spel på senare tid, det är bra. Någonstans önskar jag däremot att folk slutar vara arga på varandra (oavsett på vad) och gör det som de känner är rätt. Det vill säga, använda sin konsumentmakt, för om det är någonting som fungerar, ja då är det att rösta med sina dollars! Om vi “gamers” klagar på sexistisk design i spel eller på annat vi inte tycker om, t.ex micro transactions, ja då är det väl bara att sluta slänga pengar till det företaget? Simple!

tumblr_inline_mmtko75Dwz1qz4rgpIbland fungerar i och för sig inte det, eller snarare, det kan vara väldigt svårt att veta när man ska bojkotta. Ta detta som ett exempel: “Clothes I’m forced to wear in the majority of MMORPGS“. Nu tycker jag inte detta endast gäller för MMORPGS men det är något jag varit irriterad på länge. Här är det väldigt svårt att välja med sina dollars, det är väldigt svårt att veta innan man köper ett spel om en sådan “liten” sak som kläderna kommer påverka ens tid med spelet så negativt att man helt enkelt inte vill spela det. Oftast så blir man bara lite smått bestört, men sen så fortsätter man spela, man har ju redan köpt spelet, och det kanske är väldigt bra på alla andra plan. Då finns det bara en sak att göra, att visa sitt missnöje. Tråkigt är det då när man stöter på folk som svarar “Äh, så har det alltid varit och kommer alltid att vara” ÄVEN om de själva håller med mig om att högklackat inte riktigt passar in på en karatebrud.

Jag hoppas i alla fall på att spelbranchen och spelarna mognar lite (fastän det alltid kommer att finnas 13åriga killar…). Oavsett så kommer jag att fortsätta visa mitt missnöje mot dålig karaktärsdesign (och annat dåligt i spel, det behöver ju inte vara sexistiskt heller).

Utan att uttrycka sina åsikter kan man inte ändra någonting.

 

Here goes

SLUTA MED MICRO TRANSACTIONS, ok? Tack 🙂

Oj! EA slutar med online passes, tack!, Ett steg på vägen kanske? Hörde någon mina rop? Vem vet, jag tar åt mig i alla fall! ^^

Puss hej! ~

One thought on “Spelbranchupdate

  1. I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste your traffic,
    you can earn additional bucks every month. You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all websites), for more details simply
    search in gooogle: boorfe’s tips monetize
    your website

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.