Spelstereotyper, hjälten, mannen?

2013 har varit ett spännande år i spelbranschens vallgravar. Debatter har blossat upp här och var där bland annat Anita Sarkeesian fått utstå mycket skit (men också ros) om sin videoföljetong “Tropes vs Womendär kvinnliga spelkaraktärers roll diskuteras. Se den om du ej sett!

Men se också denna, som ett komplement till hur vrickat kvinnoidealet i spel är. Männens ideal är inte alltid så lätt att följa det heller. Jag säger precis som i videon, det här är ingen tävling om vilket kön som har det sämst utan istället ett bevis på hur mycket som är konstigt med både könens porträtering i spel. Denna porträtering får tyvärr negativ effekt och det är där som problemet ligger. “Det har alltid varit så, därför är det ok”-mentaliteten borde ändras. Men som också nämns i videon så finns det hopp, inget är alltid helt svart eller vitt. Vi är på långsam väg framåt!

6 minuter av ditt liv kan du spendera på ett youtoobsklipp där dessa problem mycket vettigt formuleras.

Nu ska jag köra lite bänkpress så att jag känslokallt kan rädda mig en ny dam. God natt!

http://www.youtube.com/watch?v=mrActT_7X6U

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.