Nu börjar det snart på riktigt

Imorgon kl 13 flyger jag från Japan till Vietnam med en mellanlandning i Shanghai. Hittills har jag kunnat få hjälp av Johannes när språkbarriären blivit lite omständig. Imorgon däremot börjar det på riktigt. I Vietnam kan jag inte förvänta mig att alla kan engelska. Däremot gick det bra att ringa det första hotellet jag ska bo på och boka upphämtning. En bra första start. Men när jag ska ta mig ut på egen hand och slåss med alla som försöker få min uppmärksamhet eller när jag är på landsbygden, ja då är det bara att börja vifta med armarna.

Ho Chin Minh city 4 dagar – Mekongdeltat (Can Tho) eller sydöstra Vietnam (Na Trang) 4 dagar – Centrala Vietnam  (Hoi An, Hue) 4 Dagar – Norra Vietnam (Hanoi, Halong, Sapa) 8 dagar

Det är min lösa plan för närvarande. Förmodligen påverkar vädret mina planer, det ska tydligen regna och åska i två veckor. Så det kanske blir lite mer inomhushäng, käka mat och snacka skit på barer i städerna än att kämpa i väta på landsbygd. Vi får allt se!

I Vietnam har de också fått för sig att blockera alla sociala medier, bloggar och meddelandetjänster. Jag ska försöka ta mig runt det lite och då kanske kunna uppdatera bloggen. Om inte det går så blir det bara att jag  hör av mig till nära och kära på sms/telefon.

Här får ni en liten hälsning från Tokyo Odaiba i alla fall!

Vi slänger in några bilder från de senaste dagarna

_DSC2216 _DSC2245 _DSC2273 _DSC2293 _DSC2317 _DSC2338 _DSC2368 _DSC2404 _DSC2429 _DSC2461 _DSC2485 _DSC2502 _DSC2516 _DSC2544 _DSC2582

_DSC2629 _DSC2678

Det finns många fler bilder och mycket mer jag vill skriva. Men jag har inte hunnit med allt i Tokyos crazyness. Förmodligen kommer jag kunna ladda upp alla påbörjade inlägg när jag kommer till Thailand omkring den 5e November. Det blir chill, jag ser fram emot Chiang Mai! Just nu är jag lite nervös inför allt som har med Vietnam att göra, men jag hoppas på att om jag är glad, trevlig och försiktig så löser sig det mesta.

2 thoughts on “Nu börjar det snart på riktigt

  1. NAAAAJS! Ett par bilder på dig också, soett! Dags att införskaffa selfie-pinne inför Vietnam och Thailand?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.