Hanoi Scooter Tours

image

Andra dagen i Hanoi blev mycket bättre. Jag kontaktade två företag med guidade turer i staden kvällen innan. De svarade snabbt och den ena hade tid. Det blev Hanoi Scooter Tours.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Mycker mat blev det och god mat!
Tyvärr orkar jag inte förklara allt nu men den sista bilden där är äggkaffe 😀 Asgott!

Min guide var en 22årig tjej, Hiem, hon tog mig runt i staden och kombinerade sightseeing med mat. Väldigt nice kombination, speciellt om man vant sig med trafiken 🙂

image

image

image

image

image

image

Hiem var trevlig, snäll och väldigt hjälpsam. Hon skutsade mig till ett ställe där jag kunde köpa lite specialte som jag letat efter t.ex. 🙂

När jag berättade om mina strapatser för hotellet dagwn efter vis frukosten insåg jag att kag faktiskt betalat för ett fancy hotell 😀 Jag hade tydligen tillgång till en guidning utan extra kostnad. Men nu är det som det är 😉 Jag är lite osmidig ibland hah.

image

image

Pho med äggmacka blev det till frukost på en takrestaurang som hotellet hade 😉 Ensam i restaurangen var jag, drt kändes lite knas men jag hade i alla fall tid att bekanta mig med ägaren som var en hyvens kille. De skutsade mig med scooter efter detta till busstationen och hjälpte mig med biljetter till Cat Ba. De försäkrade sig verlligen om att jag skulle hinna och komma rätt.

Dagen innan hade de sagt att det kostade 50k vnd extra… så jag blev liksom lite på min vakt. Jag fick känslan att de ville sälja på mig grejer. Men jag had fel. Eller så smälte jag dem med min snällhet 😀 Vi säger så va?

Also jag ska tydligen bli rik. För det är vad smilgropar betyder.
Also2 jag blev kallad handsome av en äldre dam!
Also3 jag kanske råkade göra Hiem mer vidskeplig än vad viet vietnamesiser är, jag berättade om att nycklar ger otur om de ligger på bordet… då tog gon bort dem direkt 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.