Fält!

Tre dagar på landet, sitter och väntar på min skjuts hem i solen. Solen som faktiskt under hela dagen gömt sig bakom regntunga moln. Men den timmen jag chillade ute var varm och solig! Till och med den lokala raggaren var på plats för att välkomna solen. Eller nu ljuger jag lite, han var ute hela tiden, varenda dag passerade han förbi mig långsamt i sin bil med hög rockabilly eller swingmusik.

Som stockholmare blir man nog känd fort i ett sådant litet samhälle, alla måste ha känt igen mig den sista dagen. De måste också funderat över vad jag faktiskt gjorde, jag betedde mig inte som någon där, jag stack ut med min ryggsäck, termos och block, vandrandes fram och tillbaka i staden. De trodde nog att jag var galen, men jag tror inte att jag var ensam i så fall, förutom raggaren så fanns det många fulla finnar som hängde utanför det lokala ICA:t och var allmänt upptagna med att inte ha något bättre att göra.

Men annars då? Jo jag bodde på det lokala brukshotellet, 450kr per natt (som jag fick för 400) med inkluderad frukost. Rummet var nice, jag hade eget badkar (som jag också använde) och vistelsen blev bra, jag hade hela tiden ett litet lager av mat som jag köpt på mig så jag behövde aldrig gå hungrig. Man har väl lärt sig av spelträffar och andra fältresor där man behöver klara sig på knappa medel med få tillredningsmöjligheter!

Till en början kändes visserligen allt ganska jobbigt, jag är inte så jättebra på att planera så mycket på så kort tid… och jag har lite telefonfobi… vilket betyder att min planering ibland fick förlita sig på “Äh det ordnar sig nog” eller “äh jag ringer om någon timme”. Men jag tog mig igenom det och lyckades få kontakt med alla jag ville och lite därutöver! Alla var väldigt tillmötesgående och hjälpsamma och de kom med bra information, information som väl passar bra till min uppsats.

En väldigt snäll kvinna hjälpte mig väldigt mycket, hon körde mig runt i Riddarhyttan och visade mig platser som jag själv inte hunnit att besöka. Så här i efterhand så blev min oförmåga att planera allt till 100% en stor fördel, för allt löste sig på så mycket bättre sätt än jag kunde hoppats på! Här kan ni se hennes intryck från vårt möte :). Röda Jorden, Kopparfälten och gruvor i Bastnäs gruvfält, sjukt intressant måste jag säga! Jag hoppas att geoturismen utvecklas i det här området så fler folk får se allt!

Röda jorden

Bastnäs

Kopparfältet

 

Inte världens bästa bilder, men lite känsla kanske de förmedlar ändå.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.