Lick the baby

Jag har lärt mig massa underbara, spännande och fantastiska saker idag!
Det var inte riktigt meningen, men nu känner jag mig lite rikare!

Tydligen är bröstmjölk mirakelmat med magiska egenskaper! Förutom att det är extremt näringsrikt så är det också extremt bakteriehämmande. Det fungerar lite som honung och blir inte dåligt, samtidigt är det som en mirakelkur och kan läka sår!

Jag kom in på allt det här via en teknik- och vetenskapspodcast där de pratade om naturliga saker som människan slutat att göra. Bland annat har vi näst intill slutat att ge bröstmjölk till våra barn, vilket självklart visat sig vara illa. Och vem kunde tänka sig att det bästa sättet att hålla ett barn är som en gorilla? Naturen vet bäst!


FEL!

Naturen är cool och faktiskt jäkligt logisk! Tydligen är det inom bröstmjölksammanhang en fördel att vara lesbisk. Det beror på att kvinnor “sympati”-skapar mjölk i sina bröst om de umgås med en annan kvinna som har bröstmjölk. Detta sker på hormonnivå och är helt enkelt ett av naturens sätt att skapa möjlighet för barn att överleva, även om deras biologiska mamma skulle dö. I praktiken idag betyder det att lesbiska mammor helt enkelt kan turas om att ge bröstmjölk!

Och för att göra det ännu bättre så bör mamman slicka sitt barn ibland, det för att få i sig de bakterier som barnet dragit till sig. Detta gör att bröstmjölken blir ännu mer bakteriehämmande och ännu bättre för barnet.

Det här kanske är självklart för andra, men jag tyckte det var riktigt ballt!

SCIENCE 😀

Sen borde vi också bojkotta Nestle, men det borde alla veta vid det här laget. Förutom att förstöra regnskog och habitat för utrotningshotade djur så säljer de artificiell bröstmjölk i “tredje världen” som är utblandad med lokalt dåligt vatten, vilket helt enkelt gör barnen sjuka! Vidrigt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.