Hoshi o Ou Kodomo

Då har man precis sett klart  Hoshi o Ou Kodomo (Children Who Chase Lost Voices). Det var allt en riktigt mysig film med kanske det bästa tecknade/animerade visuella materialet jag sett! Det är en riktigt snygg och vältecknad film, full med färger, vackra landskap och otroliga detaljer. Den slåss helt klart med Studio Ghiblis vackraste filmer som t.ex. The Secret World of Arrietty.

Vissa gillar att dividera om hur häftiga specieleffekterna var i någon actionrulle, något jag tycker är mer imponerande är när man som i det här fallet lyckats använda ny teknik för att göra en “äldre” stil ännu bättre. Man har i denna film nämligen använt sig av 3D-moddelering och programvara som oftast inte används inom den här genren. Allt är “tecknat” som vanligt men med hjälp av olika lager och 3D-rymd kan vissa scener göras med ett djup och parallella lager som annars är mycket svårt att få till när de ska tecknas för hand.

Storyn däremot var helt ok, den var lite klyschig men ändå speciell, det är nästan vad man får förvänta sig med sådana filmer.
Vi ger den 8/10 🙂
Tjopp!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.