Varför jag är tror på PS4

Igår (i förrgår för att jag tydligen inte hade laddat upp denna) hade Sony sitt hypeade “möte” om Playstation och dess framtid. Som väntat presenterade de PS4, nya spel och ny teknik. Hela konferensen kan man se antingen på Sonys egna hemsida eller där jag såg den, via Giant Bomb.

Det finns sammanfattningar och åsikter överallt på internet och många av dessa är positivt överaskade över den välutförda presentationen. Sony och presskonferenser rimmar annars illa, det brukar bli pinsamt och det brukar visa saker som ingen bryr sig om. Det var inte mycket sådant denna gång.

Tre saker gillar jag

 • Stort utvecklarstöd
  I och med en väl känd och smidig infrastruktur så följer många utvecklare på tåget, stora som små. Det är helt enkelt en låg ribba att komma över för att utveckla till PS4. Det kommer garanterat komma många spel som både är innovativa och sådana som inarbetar gamla koncept. Det betyder att jag kommer kunna köpa en konsol men ändå få en fulländad spelupplevelse.Oftast söker jag inte de stora bombastiska supersäljarna, de spel som kostat miljoner med dollars att utveckla, utan jag söker ofta efter lite mindre titlar, eller åtminstonne smalare eller lite mer annorlunda. Dessa kommer man kunna hitta hos Sony i och med deras initiativ där de lockar indieutvecklare med enkla verktyg och enklare regler för publicering. Tack!

  PS4 pres
  Spel säljer konsoler!

 • Kontrollen
  Jag har alltid hatat playstationkontrollerna, de är bökiga, osköna och kantiga. Denna gång ser de lite rundare ut och lite skönare! Att kontrollen har en touchskärm bryr jag mig inte om, den ser helt enkelt skön ut att hålla i.

 • Multiplattform
  Nu har jag ingen PSP Vita, men konceptet av att spela ett spel på en konsol någonstans, och därefter kunna fortsätta på en annan konsol någon annanstans är en liten dröm jag har. Sådant tog de upp som önskade koncept. Alla spel ska kunna spelas på både PS4 och PS Vita. Redan nu ser vi också att spel säljs med en kod som går att aktivera på flera konsoler. Mer sådant! Framtiden inom spelbranschen heter Cross Platform.I och med att Diablo 3 släpps till både PS3 och PS4 och redan finns till PC så hoppas jag verkligen att de tar möjligheten och låter användare på den ena kosnolen logga in på den andra och fortsätta där. Det går, det är bara en fråga om att licenshållarna måste inse att det inte är dåligt och att det inte skadar försäljningen.

  D3 PS4

Men vem vet, allt detta har kanske dött inom mig när det väl kommer till kritan i november 🙂

Nu blev det mer text än vad jag förväntade mig!

Woop!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.