Kaos i blickfånget

Ja, varför inte få ner lite drömmar digitalt? Jag skriver ner en del drömmar i min fina bok (snarare ett vanligt anteckningsblock). Men då jag spenderar mycket tid vid datorn kanske det skulle vara en fin gest att döda tid genom att dela med mig av mitt inre kaos. Tyvärr har jag inga bilder till dessa drömmar (det har jag i min bok) och om jag hade haft det hade jag nog inte vågat posta dem ändå :D. Men jag kanske kan döda lite av er tid i alla fall! Fin gest som sagt, att döda tid är värt!

1. Min gamla geografiprofessor kom till min lägenhet oannonserat (typ som de som kommer och frågar om tv-licens). Han skulle testa om jag fortfarande kunde min geografi. Första frågan han ställde var om hur någon plats i världen (kommer inte ihåg var) hade byggs upp (som egentligen är en komplex fråga). Jag svarade osäkert men hade rätt! “Bra!” Sa han då och fortsatte. Han framförde flera  helt orelaterade bokstavskombinationer en efter en, som inte hade något med geografi att göra. Jag svarade ändå så gott jag kunde om än med stor osäkerhet. Jag lyckades tydligen få rätt på många (antar jag, det kändes ändå som någon form av kuggfrågor i ett psykologiskt test). Under testets gång antecknade han mina svar i sitt anteckningsblock och när han var klar stängde han igen blocket och sa bara med väldigt nöjd min “Du är fortfarande en bra geograf!”. Sen gick han iväg och jag satte mig i soffan och förstod inte riktigt vad som hade hänt, men jag kände mig åtminstone väldigt nöjd och glad och vaknade med en positiv känsla i kroppen.

A Lake of Islands

2. Av någon anledning började mina nya glasögon gå sönder, det var som om jag hade putsat dem för mycket. Jag kunde inte riktigt få bort allt smuts på dem så jag försökte mer och mer. Till slut började glaset flagna, ungefär som upphettad gammal målarfärg. Jag tänkte att det nog bara är som skyddsplast som jag inte märkt av tidigare, likt den skyddsfilm som finns på nya elektroniska displayer. Så jag började plocka bort det, men när jag gjorde det så började ett till lager under det att flagna, det fortsatte ett tag tills jag förstod att jag förmodligen bara förstörde glaset. Drömmen slutade med att jag åkte iväg till optikern för att försöka lämna in dem på någon form av garanti, hur det gick vet jag inte! ^^

glasögon, porträtt

Ok, en teckning fick det ändå bli, en som kanske har liiite med drömmen att göra i alla fall.

3. Tillsammans med Kimi satt jag och spelade Might and Magic: Clash of Heroes till DS, fast det var PC versionen! Egentligen hände inte mycket i drömmen annat än att jag tänkte ut avancerade pusselkombinationer. Jag vet inte vem som vann eller hur länge vi spelade, fokus i drömmen var på själva mysiga sällskapet, tystnaden och koncentrationen.

Might_and_Magic_Clash_of_Heroes_Challenge_your_friends

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.