Nihongo, Shinjuku

*pust*
Jag lever och har ätit. I Japan har många bilar sina backspeglar på motorhuven. I Japan smaskar folk. I Japan är folk inte solbrända.

Det är så mycket i huvet på mig nu. Jag sitter på McDonalds nära Shinjuku tågstation och är ganska yr. Vet inte om det är en eftereffekt av den långa resan och ständig rörelse för balanssinnet i kombination med att ej ha sovit mer än en timme. Men det känns lite som att vara på en båt i flera dagar och sen ställa sig på land i alla fall. Jag sitter nog här ett tag till i alla fall. Väntandes på Johannes. Ja, om ca fem timmar syns vi 😀 Så det gäller bara att chilla för mig.

image

Mitt bagagge lyckades inte dyka upp. Tydligen var väskan kvar i Sverige. Men men, vad ska man göra, de skulle skicka den så fort de kunde. Mycket trevliga var de och bra hjälp fick jag.

Sen virrade jag mig vidare till tåget mot stan.

image

image

Bra ordning på vagnordning, här kan SJ lära sig 😉

image

Väl framme i Shinkuku virrade jag mig vidare. Det var inte det enklaste att veta vilken uppgång jag skulle ta, så jag körde på instinkt och min mentala bild av Google maps. Det gick fint! Jag kanske har ett lokalsinne 😉

image

Det hjälpte däremot inte att alla kartor var orienterade mot olika väderstreck, men det gottgjordes av att det fanns kartor överallt!

Also, de har miljarders olika småmynt… så pass att jag failade att betala vettigt på donken. Men det löste sig för att han i kassan var snäll 😀

Om nån timme går jag väl ut och försöker hitta 7 eleven där jag ska ha wi-fi. Det blir spännande!

2 thoughts on “Nihongo, Shinjuku

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.