Muc Dong

Det har varit en bra dag! Jag begav mig ut på äventyr och lyckades med allt jag ville.

Jag gick till några sånna där saker som lonley planet tipsade om, men de sög 😀

image

image

image

Ett museum som var stängt, en katedral som var stängd, ett tempel som var stängt. Eller om det var öppet så var det mycket otydligt. Den sista bilden var iofs en pagoda som var öppen. Men ingen var där så det kändes fel att gå in.

image

image

image

Istället äventyrade jag vidare och gick till floden. Där har dom tydligen världens bästa bro!

image

En drakbro! MER SÅNT tack! Vi har bara tråkiga broar i Sverige.

Strandpromenaden här var mycket trevlig.

image

image

image

image

image

image

Jag knatade på och när jag väl hade tagit mig till ett av ställena som var lite off så började det bli mörkt. Först av regnmoln och sen av självaste kvällen. Det blev faktiskt lite småobehagligt för inga gator är upplysta här och där jag gick var gatorna inte så välomhändertagna, samt att det hängde mängder med kablar från telefonstolpar och liknande. Jag kände mig som att jag inte riktigt borde vara där. Så jag började vandra lite fortare in mot stan igen. 

Det blev i alla fall en trevlig promenad på kanske en timme. Jag hittade två geckos till och en hello kitty butik!

image

image

Galet att det finns här.

Till slut lyckades jag att bestämma mig för ett ställe att äta på.

image

Jag gick in och möttes av glada och intresserade men icke engelsktalande värdar. Men det gick med lite vilja och gladhet att beställa in mat och öl! Lite stolt är jag för det är första gången jag var själv på ett helvietnamesiskt ställe 🙂

image

Tydligen var det fotbollamatch idag, Vietnam mot Malaysia, U21.

image

Det var många som satt på liknande barmatshäng längst gatan och käkade, chillade, kollade och hurrade.

Det var en kille som ständigt fyllde på mitt glas när jag tagit några klunkar. Lite som i japan med vatten där de fyller på om det är tomt…. men här är det om det saknas någon centiliter 😀

Många är lite förvånade att jag är ensam. “Only one? …one?” Frågar den första, sen kommer den andra och frågar samma sak. Imorse från Shaun, matguiden fick jag också kommentaren “oh you are by yourself, cool”. Men det skulle kanske hända i sverige med, inte många som äter ensama på restauranger liksom.

image

Nu blev det lite Ghibli som avslutning. Engelsktalande och med vietnamesisk text, på disney channel ;D

Under tiden jag konstruerat detta inlägg så har jag dödat en mygga precis som Daniel-san och jagat en geckoödla i rummet. Jag hann ej fota den 😦

3 thoughts on “Muc Dong

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.