Morgon i Danang

Till denna morgon bokade jag en liten food tour med Shaun som har en egen liten business här. Riktigt värt var det då han har bra kunnskap om staden och maten. Han är entusiastisk och beter sig som en av lokalbefolkningen.

Jag glömde ta bild på det första stället vi stannade vid. Det var ett ställe som bara serverar frukost fram tills kl 10, sen har de stängt resten av dagen. Det blev en baguette med ägg, nötkött och lite olika grönsaker. Detta akompanjerades av en kopp kallt te. På nästan alla ställen här så finna det en kanna som man kan ta te ur. Väldigt trevligt alltihopa.

Nästa stopp:

image

image

Ett chill fik med kaffe och te. Man får en stor isbit i muggen och vissa skulle avråda att dricka det. Men här är det ganska lugnt med hygienen och hittills har jag mått bra :D. Själva kaffet var svart med en del socker. Det var faktiskt riktigt gott. Tydligen är kaffeplantagen inte långt härifrån. Så det är ganska färska grejer man får.

image

En liten bonusbild på hur gatorna ser ut här. Riktigt trevliga jämfört med Ho Chi Minh/Saigon. Det är mycket grönare och mer avslappnat. Inga hustlers hittills i alla fall!

Sen blev det en liten lokalmarknad med färsk fisk, frukt och olika köttråvaror. Vad sägs om grisnäsa? Nu tog jag ingen bild där, men på samma marknad fanns detta lilla stånd.
image

image

image
Slemmigt men mättande! Kokosmjölk, olika fruktbitar, socker och bönor. Det var gott men lite läskigt. Och som vanligt, en kopp kallt te!

image
Därefter blev det nudlar med olika fiskkakor, typ som små bollar av fisk. Tre olika sorters fisk var det, det smakade knappt fisk! Det var samma sak i Ho Chi Minh när jag käkade BBQ, fisken smakade inte sån där sunkig fisk så till och med en av de ja hängde med som verkligen ogillar fisk, tyckte det var gott. Det är nåt med fisken här helt enkelt!
Gott var det i alla fall, med olika kryddor som ingefära och så lite färskpressad citron.

image
Ett till fik blev der lite slumpmässigt då Shaun kände ett par som satt och chillade. Vi tog en citronjuice och som vanligt så fick vi en te till. Vi satt och snackade ett tag, mycket trevliga människor!

Å så avslutade vi med en fruktig kall juicesmoothie-ish. Gott!

image

image

Nu ska jag bege mig ut igen. Det blir spännande att traska runt själv å se lite grejer. Ska också försöka med att ta ut mer pengar. Mr förra bankomat gillade mig inte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.