Danangbonus

Oh boy oh boy. Jag har hoppat lite mellan städer och att konsekvent hitta en stund då man kan skriva är inte alltid det lättaste.

Dagarna har jag inte bra koll på. De flyter samman och jag bara är. Det är väldigt trevligt men ibland lite läskigt. När intrycken är så många så kan en dag istället kännas som tre dagar. Sen kommer en lugn period och då känns tre dagar som en.

Intryck är precis vad jag fått. Många bra sådana. Lägg till lite mildare magstökigheter också.

Dagen jag skulle iväg ifrån Danang hade jag ungefär en förmiddag att spendera. Min nya fantastiska vän tog mig runt på sin scoter och vi käkade lunch och tog en fika samt att hon också visade mig lite jag missat i Danang. Det blev t.ex. en tur på självaste drakbron. (Japp, svenska bra saker som fika måste man få sprida 🙂 )

image

Jag är så dålig på namn, samt att bilden är suddig, men köttbitarna, något fläskaktigt rullar man i de där bladen å doppar i god stark sås 😉

image

Groda! Det var två grodor på tallriken till att börja med. Riktigt stora. Jag gillade dem. Men de var tydligen lite överstekta enligt experten. Lite som kycklingvingar, fast godare skulle jag säga att det smakade.

image

Räka! Friterade, saltade och starka. Det var gott det med. Smakade inte heller unken fisk 😉

image

Drakbron i bakgrunden.

image

Long coffe och en standardte. Kaffet här i Vietnam är drickbart. Mjölk och socker hjälper att göra det mildare men själva kaffet i sig är också mycket godare. Det är faktiskt till och med gott måste jag erkänna. Det är inte svenskt kaffe. (Med svenskt kaffe menar jag alla bryggkaffesorter som zoegas och gevalia och allt sånt totalt skräp). Vad någon än säger, trasiga smaklökar är vad det handlar om. Precis som att folk röker eller snusar. Det är inte gott. Men i Vietnam odlar de egna bönor och jag antar att färskheten märks av.

image

Skoter! Första åkturen i Vietnam, med en bra förare så var det inga problem.

image

Det finns många broar i Danang!

Bra dag började bra! Sen bar det av till Hoi An. Mer om det i nästa kapitel av Majkis äventyr i Asiatien!

2 thoughts on “Danangbonus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.