Hoi An dag 0

Det blev en snabbvisit till Hoi An. Staden som inte har någon flygplats eller tågstation. “The ancient town” som den också kallas.

image

image

image

image

En mycket fin stad. Grön, balla hus, balla tempel och pagodas. Fint vid vattnet och fint med alla lanternor i vattnet. Men väldigt turistfyllt. Däremot inte påfrestande som det kan vara på stora turistorter.

… det är tydligen en romantisk stad …

image

image

Här var till och med de jobbiga försäljarna ganska trevliga. Man kan väldigt lätt säga nej eller avböja inbjudan m.m. Bara någon enstaka är lite mer ihärdig och följer efter en lite. Men inte mer än det. Ingen tar på en fysiskt och ingen är egentligen otrevlig, ändå så ser man turister som beter sig som idioter. Usch.

Jag använde mest min riktiga kamera så ursäktar bildkvalitén, men det kanske jag inte behöver ursäkta längre.

image
Japanese covered bridge

Mina vänner från Ho Chi Minh city var målet här. Det var också därför jag inte bokade mer än en natt. Jag klämde liksom in det.

Jag kom fram när det redan var mörkt och till min förtjusning så hade jag tidigare kollat på fel hotell på kartan. Så mitt hotell var mycket mer centralt än jag trode från början. Det kändes bra i och med den korta tid jag skulle spendera där. Jag hittade mina vänner och vi tog en tur till en mysig familjerestaurang, en sån där man tar av sig skorna för man går liksom in i deras hem.

Det kändes bättre att vandra lite utanför kärnan. För redan nu börjar jag tycka att det kan bli för många turister. Européer får jag nog av i sverige liksom. Jag vill ha genuint Vietnam! Lite närmare det kom vi i alla fall.

Maten var fantastisk. Jag tog sauterad kyckling med citrongräs och ris. Till det tog vi vårrullar och friterade räkor. Om nom!

Det regnade rejält till och från men det var ganska mysigt. Regnet gör dig inte kall i alla fall. Inte heller är det töntigt pissduggregn som kanske är det sämsta vädret som nånsin uppfunnits, utan det är rejälla skurar.

image

Nu har jag inte skrivit nåt om själva sevärdheterna. Men äh, det är hela staden i sig som är det viktiga… fast inte där heller får ni veta nåt 😀

Jag är ingen turistguide!!! Tyst!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.