Hue old town

Ååh jag var så nöjd med denna dag och med det originala inlägg jag hade. WordPress appen däremot fick för sig att krasha och kasta bort allt jag skrivit 😦

Hemligehten med Hue var i alla fall dess Old Town. Mycket pittoresk med småbutiker, caféer och liknande.

Insprängt bland detta fanns antika kungliga hus från olika tidsåldrar. Först trode jag inte att jag skulle ha tid med att se något här, eftersom det jag läst bara förvirrade mig om vad som var värt att se. Jag fokuserade inte på det helt enkelt, inte fanns någon fokus på det i Lonley Planet heller. Men det kanske var något underförstått som jag missade…

Oavsett så tog jag mig först till kungliga citadellet med hjälp av en cyclotaxi, jag kände mig bra dum där bland alla skotrar men jag sparade lite tid i alla fall.

Väl inne möttes jag av halvt upprustade ruiner med väldigt lite guidning och information. Men det gjorde mig inget. Det var bara skönt att få gå omkring där ostört.

image

image

image

image

Sjukt balla ruiner var det. Jag älskar överbevuxna ruiner!

image

image

Förvirrat traskade jag omkring tills jag med hjälp av en ny cyclotaxi hittade ett litet museum med kungliga attiraljer, mynt, vapen och utsmyckningar. Skorna skulle av och foto fick inte tas. Det var ett rejält gammalt sånt asiatiskt trähus.
image

image

Jag dealade lite med cyclokillen och vi kom öveverens om en liten tur i gamla staden så att jag skulle få se den kungliga familjens gård och självaste Ho Chi Minhs hus.

image

image

image

image

image

image

image

image

Ho Chi Minhs hus :
image

image

image

Ho ville inte bo flådigt 😉

En trevlig prick som försökte få mig att betala lite mer än överenskommet, men det tyckte inte jag (vi dealade väldigt vänskapligt) och så kom vi överens om att han skulle få lite mer i alla fall. Istället för 150.000 så fick han nära 160.000, han ville däremot ha 200.000 först 😉

Jag är väldigt nöjd över att ha tagit den extra turen, annars hade jag missat kärnan och lugnet i Hue!

Sen blev det matshopping, jag köpte cup noodles, vatten och nötter inför tågresan. Det blev bra. Därefter hittade jag till min nya favoritrestaurang i Hue (av 2 jag varit på :p). Banana Mango

Tjooo, mitt hotell 🙂
image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.