Lan Ha bay + Halong bay

Sängen är hård, båten den knarrar. Det låter nästan som att det kryper i alla vägar och golv. Men det är mysigt. Jag somnade snabbt efter dagens utflykt. Kajaking i Halong Bay. Lite snorkling i döda korallrev och en visit till en trevlig grotta.

Jag börjar också bli van med gungandet. Ibland har det kännts lite läskigt. Man vet ju inte hur säker båten är. Men jag litar på dem, de har gjort det här länge. Tusen gånger minst sa vår 34åriga guide. Han vill till Korea, han är klar med dessa öar och hav. Jag däremot har bara börjat. Jag vill egentligen mer. Jag vill till grottor. Men vi får se vad som händer. Just nu känns fem veckor i Thailand riktigt länge. Hade jag planerat bättre kanske jag hade tagit fyra var… jag vet ej.

Jag har träffat många under min resa nu som både reser längre och kortare tid. Vissa mycket längre och vissa mycket kortare. Alla gör som de vill.

Av en ren händelse så träffade jag massa svenskar just för denna tur. På denna båt är vi fyra stycken och vi är alla svenskar. Mat, kändisar och filosofi har samtalsämnena florerat omkring.              
Natten var nästan bäst. Det var stärnklart med åska vid horisonten bakom bergen. Det lös upp natthimlen men lät inget. Det var sjukt fint.                            
Först viste jag inte vad jag skulle tycka. De är mycket yngre än jag och inte lika bevandrade i livet. Men de är trevliga och man får ta det för vad det är. Ingen bråkar och ingen är jobbig.
Däremot så gillar de att “steka”. 

Lite synd att de franska tjejerna inte är med på denna båt. De verkade trevliga. Men vi blev lite halvt stressat infösta i en båt för fyra pers var.

Nu är vi mitt i Lan Ha bay. På väg till Halong Bay för bad och mer kajaking. Det blir bra.

Allt på båtrresan var fantastiskt lugnt. Maten var bra, sällskapet var trevligt och utsikterna vackra. Ett lugn sköljde liksom över en.

Allt avslutades däremot med en liten nagel i ögat då de insisterade på att vi hade druckit en öl mer än vi faktiskt gjort. Det är tråkigt när det blir så men visst. Det handlade inte om mycket så jag betalade. Jag tror att det var den harklande lite runda kaptenen som tog en när vi chillade på taket 😉

Förutom “nattlivet” på båten tyckte jag att kajakingen var riktigt bra. Inget galet utan bara lugnt genom lite grottor in till avlägsna små “oaser” innanför bergen. Äventyrligt kändes det och det får jag tacka guiden för. Min kajakkompis lät jag chilla ganska mycket också. Det blev lättare så då han inte hade balans eller kajakat nånsin förut, det blev liksom lite extra träning för mig! Det var kul.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.