Den tröttaste första dagen i Thailand, Chiang Mai

Efter endast tre timmars sömn trode inte jag att jag skulle orka göra något nånsin mer. Jag såg mig själv somna på planet och vakna i drömmarnas land, i Inception.

Men turen fortsätter för Chiang Mai är bra bra! Mitt hostel (Dozy House) är fantastiskt trevligt och ägaren är så snäll och entusiastisk att hon fick min trötthet att försvinna lite.
image

image

image

Jag har tydligen lyckats träffa in en festival här. Det betydde långa väntetider på taxi i ett förvirrande system men också att jag nu får ta del av detta. De spelar musik och dansar, de tänder massa lanternor och skjuter fyrverkerier. Så jag gick och kollade. Mycket mysigt i det småregniga vädret.
image

image

image


När det är lite blött blir stämningen så trevlig när det finns ljus omkring. Jag spontanade mig in på en liten butik och hittade jordgubbsfanta och galen choklad!!
image

image

Efter det blev det mitt nya stammishak. Japp efter en gång är jag stammis. Vad sägs om friterade nudlar i currysoppa med kokt kyckling i. Till det ett glas färsk mangojuice! Det var fantastiskt gott och gumman som serverade mig var gulligast i världen. De lagar allt själva och förklarade gärna vad allt var när jag frågade. Jag kommer inte ihåg namnet nu men jag kommer återkomma till det i en annan post, garanterat.
image

image

Lite stolt är jag. Det är små saker jag klarar av som innan kan kännas lite jobbiga. Att hitta bra lokal mat, att testa en liten butik med konstiga varor. Att vandra runt obehindrat och att väl där bekanta mig med ägarna eller folket.
Som idag gick jag förbi flera ställen som inte passade mig i smaken, mest för att jag bara hörde turister. Npgrs veckor sen skulle jag kanske satt mig där, för att köra safe. Men det behöver jag inte riktigt längre.

En rolig sak var att det jag åt har jag aldrig ens sett i Sverige. Det på första dagen i Thailand 😀

Chiang Mai är chill!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.