Chiang Mai och tempel

Japp. En långsam skön dag till.
Några timmar idag har jag helt ähnat åt att forska kring vad jag ska hitta på.

Detta är planen
Imorgon : Monk Chat på förmiddagen sedan lite mer sightseeing i form av ett lanna folkmuseum. Under dagen tänker jag också hitta en huvudbonad och ett par badbyxor/shorts samt ny god mat som jag blivit tipsad om.

Dagen därefter en lektion i att laga thaimat på förmiddagen och på kvällen strosa kring marknader

Dagarna därefter är löst ihoptänkta. Men jag vill ta en meditationnskurs hos munkar i ca två dagar. Jag vill trekka i två dagar. Jag vill hälsa på elefanter i en park där de tar bra hand om dem och jag vill bo i en bergsby i några dagar 😀

Det finns mycket att göra här och allt är inte solklart i kvalitet så jag känner att det är viktigt för mig att researcha lite.

Idag i alla fall knatade jag runt bland stadens alla tempel. De finns överallt och är väldigt vackra. De är olika stora och har olika mängd munkar i sig. Jag lyckades träffa en tid då många satt och körde sin kvällsbön! Man blir helt lugn av att bara se det!
image

image

image

image

image

image

image

image

Idag har också mer fyrverkerier avfyrats och många flygande lanternor har täckt himlen.

Återigen åt jag på mitt favoritställe. 92 Rachadamneon. Det blev gyoza med grönt iste och en currysoppa med kyckling och bitar av kycklingblod.
image

image

Riktigt gott! Jag pratade mer med familjen idag och de är supertrevliga.
72 och still going strong!
image

På kvällen satte jag mig i hostelköket och pratade med ägaren om lite allt möjligt. Hon är också snällast och vill hjälpa med allt. Hon och hennes make satt tillsammans med sin 11 månader gamla son och åt middag och erbjöd mig lite av deras pad thai. Jag lyckas verkligen hitta dessa underbara människor!
image

Imorgon är en ny dag. Vi får se vad som händer 🙂 jag avslutade dagen med lite vietnamesiska sesamkakor! Om nom!
image

One thought on “Chiang Mai och tempel

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.