Lantern Festival Chiang Mai

Idag träffade jag två munkar. Eller två novices som de kallade sig, 18 och 19 år var de. Väldigt trevliga men inte jättebra på engelska. Men hela poängen är att de ska lära sig engelska och vi västerlänningar lite om buddism. Jag satt och pratade kanske en timme, vi kom inte fram till jättemycket men jag uppskattar verkligen tiden 🙂

En annan turist satt sig brevid mig och ville vara med men lite respektlöst så gav han upp för att deras engelska inte var så bra :/ vad tror han liksom…

Det var trevligt i alla fall. Därefter blev det ett Lanna Folklife museum. Mysigt och intressant!

Jag chillade lite med familjen som bjöd på mat ännu en gång. Galet snälla! Och pappan körde mig på sin skoter för att köpa mat 😀 Men tyvärr så var stället stängt. Det får bli mango sticky rice imorn 😉

image

Lunchen blev på ett nytt ställe. Mysigt och lite off. Väldigt lekfullt ställe i en gränd där ingen åt! U Turn hette det. Och ja, det ska ju vara lite sådär “farligt” att äta där det inte är folk… meeeeeen fuck it. Jag äter på!  Och det var gott!

image

image

Japp, jag satt brevid Cartman

image

image

Höjdpunkten på dan var festivalen! Jag tog många bra bilder (men ej med mobilen).

image

image

image

image

image

Väldigt mysigt! Jag provade samtidigt mitt 3G och det funkade fint! Jag knatade runt i gamla kvarteret och huvudplatsen där dessa lanternagångar fanns. Väldigt många människor och alla väldigt glada. Lite dans och sång blev det idag med men desto mer flygande lanternor! Det är galet fint och tar aldrig slut. De håller på hela natten.
Jag gick också till floden där de skickar upp många av dessa men där var det sååå turistpackat att jag gick tillbaka til myset.

Återigen är jag stolt. Jag avslutade nämligen med att köpa lite streetfood där inga turister köpte 😉

image

Bra dag var bra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.