Film hela veckan: Måndag

The Book of Eli

Valet att se denna film har en lite rolig bakgrundshistoria. Till att börja med så älskar jag generellt sett katastrof- och postapokalyptiska filmer, jag kan se filmer som dessa bara för genrens skull, detta i hopp om att få se något riktigt bra. Så när en diskussion om snygga skådespelare ledde in på  Mila Kunis och hennes delaktighet i filmen höjdes mitt intresse. Jag undersökte vidare och såg att en av mina favoritpodcastare Gary Whitta (via Tested.com) skrivit filmen så var jag helt enkelt tvungen att se filmen!
book of eli Mila Kunis

Jag blev tyvärr lite besviken, egentligen inte på storyn men på hur den realiserats på film. Den är inte så avancerad och det är inte så mycket som händer genom filmen, däremot försöker den vara lite smådjup och religiös med en del budskap inflikade här och där. Detta kombinerat med det snygga sceneriet, de snygga miljöerna, den snygga Mila (som är riktigt duktig i sin roll) och den som vanligt grymma Denzel Washington gör filmen till en allmänt behaglig film att se på, inte mycket mer.

Den är tyvärr inte så bra som den kunde ha varit. Det finns lite för stora irritationsmoment för att göra filmen njutbar. Det går inte att låta sig själv sjunka in i storyn och insupa stämningen, och det är vad man vill göra med en sådan här film. Men det absolut sämsta med filmen är hur säcken knyts ihop, det känns billigt, man drar en stor suck och skakar på huvudet… Men slutscenen är snygg i alla fall!
book of eli 2

Denzel kombinerat med miljöerna gör filmen sevärd, men glöm inte att Motorola, Apple och Dr. Dre gör elektronik som överlever kärnvapenkrig! 6 av 10 kastanjer

2 thoughts on “Film hela veckan: Måndag

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.